Rezultate 1 la 4 din 4
 1. #1

  Implicit Probleme cu presiunea apei calde pe coaloana

  Buna ziua!
  Nu stiu cui sa ma adresez pt. aceasta problema, dar v-as ramane recunoscator daca mi-ati putea raspunde la o intrebare. Va multumesc mult!
  Locuiesc la etajul 3 al unui bloc din Pitesti.Sunt bransat la sistemul central al orasului pt furnizarea apei calde si a caldurii.Am o problema cu presiunea de la robinetul de apa calda de la baie. Am observat niste lucruri, nu vreau sa incriminez pe cineva, dar...trebuie macar sa intreb. Dedesubt, la etajul 2, locuieste o familie care are centrala termica de apartament, deci teoretic sunt debransati de la sistemul central, si chiar daca nu ar fi, la avizier se vede ca nu folosesc apa calda din sistemul central si platesc doar apa rece.. Am observat ca de fiecare data cand ei intra in baie (se aude pe coloana, se aud vocile etc.), si se aude ca folosesc apa, presiunea la mine scade instantaneu, uneori se opreste(mentionez ca la bucatarie am presiune normala). Inca odata, nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic, dar exista posibilitatea ca aceasta familie sa "masluiasca" in vreun fel instalatia, astfel incat la noi sa nu mai ajunga apa calda? si daca da, cum pot demonstra si ce masuri ar trebui sa iau?
  Va multumesc mult!
  Cu stima,
  Ionut
  Last edited by Alex; 11.02.2010 at 22:47.

 2. #2
  Membru activ caldut's Avatar
  Data inscrierii
  09.2007
  Mesaje
  280

  Implicit

  parerea mea ca nu au ceva cu tine,doar daca ati avut vreun conflict mai vechi....asa a fost si la mine pina s-a schimbat coloana de alimentare,pur si simplu cred eu,ca e proasta presiunea la retea....posibil sa se fi umblat la vreun camin de vane si nu s-a deschis vana complet,cel mai bine este de facut o adresa la furnizorul de apa,regie sau ce o fi ea....in contract trebuie sa scrie ca el se obliga la furnizarea apei la anumiti parametri,deci o presiune minima de 1 bar, 2 bari sau cit o fi....citeste cu atentie cap. "obligatiile furnizorului".
  eventual adresa la OPC,in caz de neintelegeri.
  Last edited by Alex; 11.02.2010 at 22:44.

 3. #3
  Membru activ gringo's Avatar
  Data inscrierii
  05.2008
  Mesaje
  122

  Implicit

  Caldut are dreptate. Daca blocul nu are punct termic (deci nu puteti verifica situatia vanelor) si daca in contract e stipulata o presiune minima, io zic sa apelati la astia: http://www.anpc.gov.ro/anpc/index.php
  Last edited by Alex; 11.02.2010 at 22:47.

 4. #4

  Implicit

  multumesc caldut si gringo pt raspunsurile rapide.
  Mai am de adaugat cate ceva.
  Poate nu m-am exprimat prea clar. Eu nu am vrut sa spun ca vecinii fac vreo chestie pentru a-mi face mie rau intentionat, doar ca rezultatul actiunii lor sa fie lipsa presiunii la mine (presupun eu, dar poate ma insel). Sincer, nici nu ma intereseaza daca fura sau nu. Doar ca asta imi afecteaza familia . Am ajuns sa asteptam ore inaintate din noapte ca sa putem sa facem un dus.
  Deci presiunea alterneaza si sunt diferente uriase intre momentele cand curge normal si momentele cand efectiv nu se mai invarte rotita de la apometru.
  O alta chestie ciudata s-a intamplat alaltaieri cand tot Pitestiul a ramas fara apa calda, s-a spart o magistrala. Din momentul respectiv, am ramas fara caldura in calorifere si fara apa calda, dar la robinetul de apa calda de la noi din casa (si buc si baia) curgea apa cu presiune normala, dar rece.
  Cand am sunat la Apa Canal pt lamuriri, am vb cu un instalator care mi-a zis sa merg sa intreb la punctul termic al blocului sa intreb daca nu cumva au folosit apa rece pe conductele de calda ca sa nu inghete instalatia SAU m-a intrebat daca am vreun vecin cu centrala termica...
  Sfatul dvs. oricum este perfect, si sper ca in urmatoarele zile sa ajung pe la Apa Canal cu o sesizare.
  Ar mai fi cazul in care daca cineva de la firma furnizoare vine sa verifice presiunea si atunci se nimereste sa curga normal, doar nu ii pot chema la anumite ore cand vad eu ca nu mai curge
  Sper sa se rezolve cumva, si sper fara conflicte.
  Va multumesc mult pt raspunsuri!
  Cu stima,
  Ionut

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •