Rezultate 1 la 1 din 1
 1. #1

  Implicit Calorifere-debit-caldura

  Buna ziua,
  in primul rand va rog sa ma scuzati daca postez cumva intr-un loc inadecvat subiectului, problemei dar nici eu nu stiu exact care este problema. Incerc sa va descriu cat mai exact si sper ca ma puteti indruma cum sa rezolv problema.
  Locuiesc de 6 ani intr-un imobil vechi tip evreiesc din Oradea cu doua etaje la etajul de sus mai multe apartamente/etaj. Incalzirea este de la oras "Electrocentrale" aici in Oradea, fiecare avand contract individual cu firma furizoare dar imobilul are un contor comun de masurare al energiei termice. Distributia costurilor se face prin suprafata radianta echivalenta. Cand m-am mutat aici nu am avut fonduri pentru tot ce inseamna renovare, abia acum 2 ani am schimbat caloriferele vechi de fonta cu altele noi din otel, pastrand insa suprafata radianta aferenta. Tot in acelasi an am schimbat vechile geamuri si usi cu unele noi din PVC + Termopan. Inainte plateam mult pentru incalzire dar a si fost foarte cald in apartament, chiar imi parea rau ca nu sunt contorizat separat sa mai inchid robinetul (acele vechi nici nu se puteau inchide). Acum cu caloriferele noi plus geamuri si usi noi anul trecut deja a fost dezastru in casa. Temperaturi de maxim 15-18 grade, caloriferele niciodata fierbinti, factura insa foarte mult 500-600 RON / luna in 2008 la un apartamet de 50 m2. Am scris la ELectrocentrala, bineinteles ei raspund doar pana la contorul de la intrarea tevii in imobil, unde parametrii agentului sunt in regula.
  Se pare ca la mine nu mai este debit necesar ? S-a stricat acel echilibru hidraulic ? La cine pot sa ma adresez pentru remedierea situatiei ? Unii locatari au inceput sa-si monteze contoare individuale, insa foarte scumpe 15 mil / buc. Cum eu nu am avut anul trecut fonduri nu mi-am montat, am zis ca vad ce economii pot sa faca vecinii la factura.. dar eu orcum nu as inchide acum caldura ca nu am nici asa suficienta...

  Sper ca ma puteti indruma cu niste sfaturi,
  Multumesc anticipat.
  M.V.
  Last edited by westdesign; 18.10.2009 at 21:39.

Discutii similare

 1. Inlocuire calorifere
  By Alex in forum Sisteme de incalzire cu radiatoare, ventiloconvectoare, aeroterme
  Raspunsuri: 7
  Ultimul Mesaj: 10.11.2012, 20:26
 2. problema instalatie termica calorifere pe lungime
  By bostun in forum Sisteme de incalzire cu radiatoare, ventiloconvectoare, aeroterme
  Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj: 13.10.2009, 20:32
 3. Calorifere: Tur - Retur
  By pepe in forum Sisteme de incalzire cu radiatoare, ventiloconvectoare, aeroterme
  Raspunsuri: 3
  Ultimul Mesaj: 07.05.2008, 13:44
 4. pompe de caldura
  By pictorul in forum Pompe de caldura
  Raspunsuri: 8
  Ultimul Mesaj: 22.02.2008, 23:49

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •