Rezultate 1 la 3 din 3

Discutie: Ambutisare ??

 1. #1
  Membru activ Misi's Avatar
  Data inscrierii
  10.2008
  Locatie
  Toplita HR
  Mesaje
  96

  Implicit Ambutisare ??

  Daca,consideram o grinda, teoretic ,fara o grosime semnificativa,suspendata orizontal cu articulatie,la ambele capete, care este incarcata cu o sarcina uniform distribuita,pe toata lungimea,la o anumita valoare a sarcinii , grinda se deformeaza.defomrea este de forma parabolica.
  Daca ridicam axa mediana , si executam o rotire a grinzii, (deformata ) gasim
  o calota parabolica .
  Trecind la practica, o tabla de grosime si compozitie omogena, fixata pe un contur circular, si incarcata cu o sarcina uniform distribuita pe toata suprafata, la o anumita valoare a sarcinii , se va deformaa remanent, obtinind o oglinda parabolica.
  Pe o piesa de forma inelara, cu sectiune dreptunghiulara,se pot fixa 2 coli de tabla,etansat,, si prin racord, introducem un fluid , al carui presiune se va ridica pina la obtinerea formei de parabola dorita.
  Metoda pate fi utilizat la orce dimensiune,fara a mai fi nevoie de matrita, poanson, etc,limita de diametru fiind doar marimea colii.
  In conditii de < bucatarie ..> la tabla de aluminiu de 1 mm, si diametru de 1 m,suflind cu gura, am obtinut o deformare vizibila.
  M-ar interesa rezultatele la diametre mari, si utilitatea metodei.Astept pareri privind utilitatea, si eficienta metodei propuse

 2. #2
  Incepator astoncom's Avatar
  Data inscrierii
  07.2009
  Mesaje
  6

  Implicit

  Din pacate nu mai stiu, desi spre rusinea mea am terminat TCM-ul, dar iti recomand o persoana: ing. Sindila Gheorghe. A fost proful meu de Prelucrari prin Deformare plastica la rece - http://www.imst.pub.ro/conducere.html si ii poti da un mail pe sindila@yahoo.com . E tatal prelucrarilor la rece Cred ca-ti va raspunde ca este un om de treaba.

 3. #3
  Membru activ Misi's Avatar
  Data inscrierii
  10.2008
  Locatie
  Toplita HR
  Mesaje
  96

  Implicit

  L-am cautat - cu un e-mail - pe Dl prof.ing. SINDILA, dar nu am primit nici un raspuns...Poate trebuia sa mai insist.

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •