Rezultate 1 la 1 din 1

Discutie: Harta verde

 1. #1
  meta prompter Alex's Avatar
  Data inscrierii
  02.2005
  Locatie
  Bucuresti
  Mesaje
  630

  Thumbs up Harta verde

  Da, harta verde a Bucurestiului si a Bacaului au fost finalizate si sunt disponibile si online.
  Conceptul si ideea in sine mi se par extrem de interesante mai ales pentru aceia diintre noi care nu mai percep orasul decat ca pe un iad rutier.

  Nu stiu daca ati patit vreodata sa vedeti o strada pe care circulati zilnic din alt unghi si sa n-o recunoasteti. Sau sa priviti in sus si sa descoperiti lucruri noi. Sau sa fiti atat de obisnuiti cu un peisaj incat sa-l treceti cu vederea.

  Acest proiect, pe care il stimez in mod deosebit alaturi de initiatorii locali, este pentru aceia dintre noi care au cultura necesara redescoperirii orasului in care traiesc.

  In acest moment, harta verde este disponibila doar pt. Bucuresti si Bacau; pentru clug si Constanta, sunt in lucru.

  Iata si cateva explicatii de pe site-ul proiectului cu privire la HV a Bucurestiului:

  Harta Verde vă oferă o remarcabilă oportunitate de a redescoperi Bucureştiul, privit dintr-o nouă perspectivă: aceea a resurselor care pot asigura o dezvoltare pe temeiuri durabile. În viziunea Green Map, dezvoltarea durabilă înseamnă conştientizare şi respect pentru valorile trecutului, acţiune şi implicare pentru promovarea şi conservarea valorilor prezentului, preocupare pentru asigurarea resurselor generaţiilor viitoare.
  Harta Verde Bucureşti vă prezintă oraşul într-o nouă lumină, indicând care sunt acele locuri şi activităţi care dau valoare şi aduc beneficii comunităţilor şi mediului în care comunitatea se regăseşte. În afara acestora, am inclus şi locurile care reprezintă ameninţări la adresa unui mediu sănătos: diferite forme de poluare, locuri lăsate în paragină de mai mulţi ani etc.
  Harta este disponibilă în două versiuni: una tipărită, portabilă, o călăuză prietenoasă pentru oricine caută obiectivele de interes cuprinse pe hartă şi alta interactivă, în ideea de a oferi o imagine cât mai amplă, fidelă şi uşor de actualizat. Ambele constituie o invitaţie deschisă la explorare, website-ul oferindu-vă, în plus, facilităţile unei platforme de comunicare şi posibilitatea de a îmbunătăţi harta fie actualizând sau completând informaţiile culese de noi, fie adăugând voi înşivă noi obiective.
  Harta Verde Bucureşti poate fi privită şi ca un instrument de educaţie, planificare şi consultanţă pentru comunitate, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale şi pentru sectorul privat din cel puţin şase motive:

  1. oferă un inventar uşor de înţeles şi recunoscut (inclusiv la nivel global) privitor la spaţii verzi, obiective culturale, centre sociale, instituţii, clădiri, afaceri, organizaţii, informaţii şi resurse ale mediului înconjurător din zona urbană;
  2. îmbunătăţeşte cunoştinţele cetăţenilor, dar şi ale vizitatorilor cu privire la dinamica mediului urban care poate fi cu uşurinţă observată pe hartă;
  3. încurajează înţelegerea dezvoltării durabile prin promovarea de servicii durabile, locuri şi moduri de viaţă sustenabile;
  4. permite oamenilor să vizualizeze conexiunile dintre natură şi mediul urban construit şi să înţeleagă / să perceapă oraşul ca un organism viu;
  5. serveşte drept comparaţie privind stadiul dezvoltării durabile între celelalte oraşe ale Europei şi ale lumii in general;
  6. promovează practici şi atitudini durabile.

  Site-ul reprezintă un instrument util nu atât celor interesaţi să descopere mai multe despre proiectul nostru sau despre Harta Verde la nivel global, cât mai ales celor ce doresc să se implice activ în procesul dinamic de dezvoltare al mediului în care trăim fiecare din noi, să-şi construiască propria hartă şi să transmită mesajul lor întregii comunităţi Green Map, prin intermediul simbolurilor consacrate la nivel global. Pentru a vă sprijini eforturile, site-ul oferă definiţii pentru simbolurile care au fost folosite la realizarea prezentei ediţii a hărţii, dar şi sugestii pentru locaţii pe care le puteţi adauga voi înşivă.
  Last edited by Alex; 21.05.2008 at 15:05.
  uninvolved

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •