Rezultate 1 la 3 din 3
 1. #1
  Incepator Toni's Avatar
  Data inscrierii
  12.2005
  Mesaje
  12

  Implicit Pareri Grile Higroreglabile

  Am vazut ca au aparut si in Romania Grile Higroreglabile (se monteaza in rama geamului termopan si se deschide un volet in functie de umiditatea din incapere reducand pierderile de caldura). Ce parere aveti? Am auzit ca in occident se folosesc de ceva timp cu succes (asigura ventilarea casei, impiedica aparitia igrasiei si asigura aerul proaspat) . Astept opinii.

 2. #2
  Incepator DAS's Avatar
  Data inscrierii
  01.2006
  Mesaje
  13

  Implicit Re: Pareri Grile Higroreglabile

  SALUT TONI. DEZVOLTA SUBIECTUL. SIT-URI SI DOCUMENTATIE TEHNICA?

 3. #3

  Implicit Re: Pareri Grile Higroreglabile

  As putea dezvolta eu subiectul pentru ca sunt FOARTE in tema.
  Grilele higroreglabile sunt, asa cum a mentionat Toni, noi in Romania.
  Nu sunt niste echipamente prea complicate, ba chiar deosebit de simple, insa foarte eficiente. Desigur o sa para a fi exagerare, dar convingerea ca este asa cum spun o veti avea numai atunci cand va veti convinge singuri.
  Hai sa descriu putin sistemul.
  Functionarea acestor grile se bazeaza pe proprietatea fizica a unor materiale de a se dilata si contracta in functie de procentul de umiditate relativa din mediul in care se afla. Mai pe intelesul oricui, la baza se afla un senzor de umiditate, format dintr-o textura de poliamida, care prin intermediul unor resorturi (arcuri), permite aportul de aer proaspat si/sau evacuarea aerului umed (viciat).
  La prima vedere nu este cine stie ce mare scofala. Dar sa ne gandim ca intr-un imobil cu ferestre termoizolante care ne asigura o etanseitate (aproape) perfecta, lipsa aerului, aerul inchis, mirosurile, umiditatea, oricare din acesti factori ne face sa deschidem curand fereastra, fara sa mai tinem cont ca afara este rece sau cald, nu?
  Grilele acestea insa, detecteaza singure, fara sa le facem noi nici un reglaj, fara sa le alimentam la energie electrica, ca e nevoie de aer proaspat si se deschid singure, comandate de umiditatea pe care o detecteaza in incaperile in care sunt montate. De ce se deschid la nivelul de umiditate? Pentru ca e factorul determinant pentru a determina nevoia de ventilatie si desigur de aer proaspat.
  Ce este in plus la aceste grile fata de altele care vor sa faca aceeasi treaba?
  1. Ai asigurat permanent aer proaspat, inclusiv noaptea in dormitor (unde adesea spre dimineata e un aer inchis...), permanent controlat in functie de necesar;
  2. Ai un control mentinut al nivelului umiditatii, intre 30 % si 60 %, astfel incat sa nu se produca condens in puntile termice ale peretilor, pe geamuri sau pe anumite suprafete reci, si totodata sa nu fie nici aerul prea uscat (sub 30%);
  3. Obtii o economie de energie termica de cel putin 15%, pentru ca nu mai deschizi fereastra "dupa ureche" pentru a aerisii incaperea, nici iarna nici vara, aerisirea facandu-se automat si atat cat este nevoie;
  4. Scapi de riscurile aparitiei de mucegaiuri in zonele cu ventilatie redusa, pentru ca "grilele" se concep intr-un imobil ca un "sistem" si nu independente de celelalte grile. Grile de evacuare se monteaza in bai si in bucatarii, fiind necesare pentru evacuarea umiditatii (ori montate pe ghenele de ventilatie sau aerisiri, ori alaturi de ventilatoare de evacuare).
  Pentru ca se solicita si ceva documentatie, am sa va dau un link:
  http://www.aerostil.ro/download/Catalog.pdf
  unde se afla un catalog de produse, explicatii despre sistem si poate mult mai multe decat i-ar interesa pe simplii curiosi.
  Am documentatie mult mai multa pentru cei interesati "profesional".
  Este singurul sistem higroreglabil din Romania. Sunt foarte multi cei care n-au auzit de asa ceva, dar au probleme mari cu aerul in spatiile echipate cu tamplarie termoizolanta. Din pacate sunt acuzati producatorii acestui tip de ferestre, dar de cele mai multe ori ei nu au absolut nicio vina. Dorinta noastra de izolare termica, ne aduce in situatia etanseizarii perfecte si implicit apar probleme...
  Va stau la dispozitie cu orice detalii,
  Stefan Iordache
  Ati ales bine!

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •