Rezultate 1 la 3 din 3

Discutie: Termoconvectoare

 1. #1
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit Termoconvectoare

  Salut!...Am o nedumerire si asi vrea sa aflu si parerea voastra...E vb de termoconvectoarele pe gaz..De ce in Romania nu s-a dezvoltat segmentul asta termic?...Desi , au fost incercari...Romstal , comercializa intr-o vreme , astfel de aparate...Si alte firme pe profil...Nu a avuit totusi priza...In Ungaria , sunt orase intregi care se incalzesc cu astfel de aparate..Reteaua de termoficare este inexistenta...Si nici centralele murale...Dupa parerea mea , praca sunt totusi mai comode , mai simplu de instalat...Si mai economice , cel putin asa mi se pare mie.

 2. #2
  Membru activ Kermit's Avatar
  Data inscrierii
  04.2005
  Mesaje
  59

  Implicit Re: Termoconvectoare

  In primul rand te lovesti de pervederile "criminalului" I6 care nu iti da voie a avea un consumator de gaz in incaperile de locuit, apoi astea sunt cu tiraj natural - se exclud in cazul apartamentelor de bloc. Mai tii minte ideea aia geniala cu cosuri pentru fiecare microcentrala de aratau blocurile ca niste mici termocentrale )

  Exista unele totusi care au un deflector si nu ar avea nevoie de cos de fum am vazut 2 montate intr-un apartament (made in Unagaria), dar pentru a le autoriza funcionarea a fost nevoie de super pile la gaze, nu vruiau si pace. E cazul unei prietene, apartament inchiriat, propitarul lucrand la gaze. Pentru linistea mea i-am montat cate un detector in fiecare camera.

  Sincer nu ageez ideea, mai multa incredere am intr-o centrala. Sunt ele destul de destepte, au termostate, dar as fi de acord cu ele numai intr-un spatiu comercial 1-2 incaperi, unde insa costurile instalatiei de gaz nu se prea justifica si o poti rezolva mai ieftin cu o centrala electrica.

 3. #3
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit Re: Termoconvectoare

  Kermit , ai dreptate ...In Romania , ca la nimeni...Totusi, eu merg pe ideea , daca la altii merge si e rentabil , aici la noi de ce sa nu mearga?...Poate totusi , sunt persoane care vor asa ceva in casa si nu le plac centralele termice ...Si asa e , la asta nu ma gandisem cu cosurile de la centrale , inalte cat blocul ...Ce sa mai spun de directiva 100 a CEE , care spune foarte filozofic...Se va incuraja modernizarea si extinderea retelelor de termoficare , in nici un caz montarea centralelor termice murale...Totusi , am facut un calcul in minte si parca ar iesi mai ieftin si mai comod cu termoconvectoare...Nu am pus pe hartie , ca nu isi are rostul

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •