Pagina 1 din 2 12 UltimaUltima
Rezultate 1 la 10 din 12

Discutie: efecte nedorite

 1. #1
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit efecte nedorite

  Salut!...Avem centrale termice moderne,viabile,economice etc...Dar apar si alte efecte neconfortabile , cate odata...De exemplu...O centrala termica , de 300 kw , care preapara agent termic pt ACM si pt incalzire a unei cladiri de 2 etaje si vrea 20 de incaperi...In general , incalzirea functioneaza doar noaptea ,in rest , pe timpul zilei , cazanul prepara agent termic pt boilerul de ACM...Atat timp cat caldura e oprita , apa fierbinte pleaca din cazan in radiatoare , la temp de 70 de grade , fie vara fie iarna...Se poate inchide robinetul de pe conducta de tur , dar este inconvenient ca trebuie coborat in subsol acolo unde e situata CT...Se poate elimina acest efect prin cai mai moderne?...Sau , pur si simplu , se poate elimina definitiv prin vreo manevra la CT sau instalatie?...si nu e prima instalatie care o intalnesc si are acest efect...Am intalnit si la centrale mari , cu 2 cazane pt incalzire si unul de ACM...Cel de ACM , vara , alimenta cu cadura instalatia de incalzire...Va doresc numai bine!

 2. #2

  Implicit efecte nedorite

  Salut

  Daca sunt centrale "moderne" in mod normal au automatizare care rezolva aceste reglari de pompe, ventile, arzator, si toate temperaturile automatic.

  Mai ales ca la centrale cu asa o putere.
  Handwerksmeister

 3. #3
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit efecte nedorite

  Salut!...Bavaria , din pacate , nu...Sunt moderne , dar le lipseste acest reglaj sau aceasta parte automata...Ori , nu au fost montate...Acum , dupa ce toata instalatia e in functiune de ani si ani , se pot monta ceva accesorii , sau nu stiu cum sa le spun , automate pt eliminarea acestor efecte?

 4. #4
  Membru activ Kermit's Avatar
  Data inscrierii
  04.2005
  Mesaje
  59

  Implicit efecte nedorite

  Da poti oricand intervenii asupra instalatiei cu orice fel de automatizare. Depinde de ce stie sa faca cazanul si de ce ai nevoie, eventual poti folosi automatizare de la terte firme (ex: Honeywell) care sa preia de la comanda arzatorului cazanului pana la pompe, electroventile, vane cu trei cai. Important e sa fie facuta cu cap.

 5. #5
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit efecte nedorite

  Salut!..Kermit..Cazanul nu prea stie el sa faca multe...Instalatia nu e asa de complicata...Un simplu robinet automat legat de ambient si pompa de recirculare , pe conducta de tur , inainte de distribuitor , ar fi suficient?...Adica , sa fie mai simplu...Deja e frig afara si cam se stramba din nas sa spui ca nu o sa fie caldura vreo 2 zile , sau sa apari cu nu stiu ce automatizare de 1000 euro...Merci mult!

 6. #6
  Membru activ Kermit's Avatar
  Data inscrierii
  04.2005
  Mesaje
  59

  Implicit efecte nedorite

  tu vrei ceva de genul " Si frumoasa si devreme acasa" ... Trimite-mi pe mail o schema actuala a centralei (cu diametrele tevilor si armaturilor + numele si codul echipamentelor) si vom vedea ce se poate face.

  ileferman@gmail.com

 7. #7
  Membru activ eugen's Avatar
  Data inscrierii
  05.2005
  Mesaje
  73

  Implicit efecte nedorite

  amarok, problema ta ar trebui sa fie simpla; raspunsul poarta numele de "comutare regim iarna-vara" !
  In cazul in care (caz pe care eu il banuiesc a fi cel de care te lovesti tu) exista o pompa unica pentru circuitul de radiatoare si circuitul de boiler atunci poti sa montezi o vana cu trei cai deviatoare (atentie mare) cu servomotor comandata de un senzor de temperatura montat in boiler (cazul prioritatii acm) dupa pompa ; aceasta "mult simplificata" instalatie de automatizare mai trebuie sa dispuna de un "comutator" iarna-vara care in momnetul in care este setata pe vara deviaza agentul termic prin vana cu 3 cai numai prin boiler; singurul lucru de care mai trebuie sa dispuna automatizarea este un termostat de maxim care sa opreasca pompa si cazanul vara pentru a evita supraincalzirile, temostat care poate fi montat in mai multe locuri : pe retur, pe boiler, pe tur .

  Ca sa recapitulam :
  1. Avem o vana cu 3 cai cu servomotor ;
  2. 2 senzori de temperatura ;
  3. Un regulator cu 2 intrari (senzorii de temperatura) si doua iesiri (comanda pompei si comanda cazanului) .

  O astfel de instalatie de automatizare costa in jurul a catorva sute de euro !

  Cazul ideal este acela in care ai 2 pompe : una pentru circuitul de incalzire si una pentru circuitul de acm . Daca e vorba de prioritate acm, in momnetul in care este nevoie de agent termic pentru boiler se opreste pompa de radiatoare si se porneste pompa de boiler. Iar comutarea de regim vara-iarna, practic inactiveaza sau activeaza pompa de boiler !
  O astfel de automatizare este standardul orcarui cazan sau orcarui regulator !

  Sper sa fie de ajutor

 8. #8
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit efecte nedorite

  Kermit , nu eu vreau asta , sa fie si frumoasa si devreme acasa ...Nu e centrala mea..Dar oamenii cam asa sunt , cred ca o centrala si o instalatie termica e o chestie in care arde focul si se duce apa calda in calorifere...Nu e asa!...Toti vor sa mearga perfect si sa nu se defecteze niciodata...Dar nu prea se poate asta...Parerea mea , este ca la o centrala termica trebuie sa-i dai mai multa atentie decat la masina din curte...Aia nu prea iti tine de cald...Am sa fac o schema si am sa-ti trimit...Merci pt ajutor

 9. #9
  Membru activ amarok's Avatar
  Data inscrierii
  09.2005
  Mesaje
  155

  Implicit efecte nedorite

  Eugen..Inslatia centralei termice e prevazuta cu 2 pompe..Una pt ACM si una pt incalzire...Centrala are si comutator vara-iarna...Dar , este o centrala Lamborghini Calorecliama , cumva modificat...Are o adunatura de fel si fel de piese prin ea , care se pare nu ii apartin din fabricatie...Daca instalatia e prevazuta cu pompa pe ACM si pompa separata pe incalzire , nu trebuie sa aibe si vana cu 3 cai automata?...Eu asta nu prea am vazut-o pe acolo...Nici in cazan...Boilerul are termostat si senzor de temaperatura...El ii da comanda de plecare la pompa de pe primar ACM...Merci pt ajutor

 10. #10
  Membru Messa's Avatar
  Data inscrierii
  03.2005
  Mesaje
  34

  Implicit Re: efecte nedorite

  Aveti idee de ce, daca inainte de dus nu se da apa calda la maxim cu cca o juma' de ora inainte sa intentionezi sa intri in baie, apa vine calda cum trebuie o vreme, apoi vine calaie si apoi iar calda si tot asa? Centrala respectiva e un Saunier Duval si e a unei prietene.

Pagina 1 din 2 12 UltimaUltima

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •