Rezultate 1 la 5 din 5
 1. #1
  Membru activ Kermit's Avatar
  Data inscrierii
  04.2005
  Mesaje
  59

  Implicit Antemasuratori cu bucluc

  O intrebare pentru cei care lucreaza la ofertare in special.

  Cum tratati o pozitie de antemasuratoare de genul:
  "IC34A1.....Fitinguri de CU......250 buc"
  atunci cand faceti o oferta de instalatii si planurile nu sunt disponibile?

  Cei ce fac oferte stiu despre ce vorbesc. marea majoritate a beneficiarilor nostrii vin cu o foaie sau maxim 2 de antemasuratoare in care se regasesc cei drept tevile, izolatie, etc... dar si fatilica pozitie cu fitinguri.
  Fac si eu proiectare si undeori imobile maricele an vreo 2 hoteluri si o hala la activ dar credeti-ma pierd cam o zi numarant teuri, coturi, niple si reductii. Nu am pretentia ca le contabilizez pe toate o marja de 5% exista dar isi face omul o idee despre cat il va costa instalatia.

  Acum chiar am pe masa o astfel de antemasuratoare pot pune linistit pretul la mufa de cupru de 18 care este cateva mii de lei (vechi), castig lucrarea si apoi incep certuri cu beneficarul "Ca sa vezi ca de fapt nu e pretul corect, ca fitingurile alea in marea majoritate sunt coturi si teuri de 42-54 si alea sunt infiorator de scumpe".

  Ce am mai facut a fost sa fac o medie (aritmetica si aia) si sa pun un pret per bucata, dar te trezesti ca vine altu cu oferta ca la paragraful anteriror si s-a dus naibii munca ta.

  Daca ati intalnit asa ceva hai sa impartasim cateva impresii, sa vedem care e cea mai buna metoda de abordare a situatiei.

  ****************
  P.S. poate am gresit locul, aceeasi problema punandu-se si in cadrul instalatiilor sanitare, rog moderatorii sa mute postul in topicul adecvat, dar eu nu am gasit unde sa il incadrez.

  Best Regrads
  Kermit

 2. #2

  Implicit Antemasuratori cu bucluc

  Deci noi le facem in urmatorul fel:


  Handwerksmeister

 3. #3
  Membru activ Kermit's Avatar
  Data inscrierii
  04.2005
  Mesaje
  59

  Implicit Antemasuratori cu bucluc

  E un punct de vedere. Multumesc. Si la sanitare e acelasi procent? Aici ponderea fitingurilor e mai mare decat la termice.

 4. #4

  Implicit Antemasuratori cu bucluc

  Da klar aceasi metoda, numai procentul e mai mare ca si tevile si fitingurile sunt din Inox V4A si sunt mai scumpe.

  Dar intotdeauna treb sa calculezi cate fitinguri cam ar cuprinde instalatia, si cate din ele de ex. coturi poti sa le eviti prin indoirea tevii. Sa zicem ai teava de inox care are 6m bucata si treb sa faci trei sau patru schimbari de directie si indoi teava trei sau patru ori, (ce este normal de preferat inloc fitinguri) e bacsisul tau ca ai economisit 3 sau 4 coturi care totusi le ai pus in aceste procente.
  Handwerksmeister

 5. #5
  Membru activ Kermit's Avatar
  Data inscrierii
  04.2005
  Mesaje
  59

  Implicit Antemasuratori cu bucluc

  In dimineata asta am facut 3 statistici pe lucrari la (incalzire, cupru, izolatie, acelasi tip de radiatoare PURMO VKO): la 2 mi-a iesit ponderea fitingurilor de 85% respectiv si 104%, iar la cea de-a treia pe distribuitoare si trasee directe la radiatoare 41%.
  Sincer 150% acela mi se pare cem mult. O sa ma limitez la 100% si voi continua statistica in masura timpului liber.

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •