Rezultate 1 la 3 din 3

Discutie: Unelte ANTI-SPAM

 1. #1
  meta prompter Alex's Avatar
  Data inscrierii
  02.2005
  Locatie
  Bucuresti
  Mesaje
  630

  Implicit Unelte ANTI-SPAM

  Cu totii ne lovim de spam - acest flagel al comunicatiilor bazate pe sistemul de mesagerie electronica. Pt. combaterea lui, un prim pas este...

  Dn experienta proprie: http://spambayes.sourceforge.net/
  uninvolved

 2. #2
  meta prompter Alex's Avatar
  Data inscrierii
  02.2005
  Locatie
  Bucuresti
  Mesaje
  630

  Implicit Black List romanesc

  Resursa AntiSPAM!
  Primul RBL public romanesc. Lista adreselor si domeniilor care spameaza.
  De ce?

  Pentru ca daca ai o casuta de email cu siguranta ai si SPAM. Daca ai SPAM cu siguranta cativa neuroni iti mor de ciuda de fiecare data cand trebuie sa iti verifici emailul sau incerci sa lucrezi.
  Solutia?

  Din pacate nu exista solutii perfecte. Filtrele antispam isi fac datoria destul de bine, insa oprirea de la sursa a emailurilor este o solutie mai buna. Pentru acest lucru se folosesc DNS Blacklists (DNSBL). Aceste liste contin IP-urile serverelor de email de pe care se transmit mesaje nesolicitate, fie datorita relei vointe a administratorilor acelor servere de email fie datorita incompetentei sau neatentiei lor.

  Noi am denumit DNSBL-ul nostru Romanian Black List (RBL, pe scurt). Denumirea a fost aleasa pentru comoditate, Realtime Blackhole List (RBL) este sinonim cu DNSBL, insa este o marca inregistrata a Kelkea Inc.
  Noutatea?

  Blacklist-urile nu sunt o noutate, insa lipsa unuia ne-a determinat sa demaram acest proiect prin care intentionam sa ne facem viata un pic mai simpla, sa ne scutim de "murdarirea" casutelor de email.
  Cum evit mailurile de la un anumit domeniu/utilizator?

  RBL-ul contine doar o lista cu IP-urile de la care nu sunt acceptate mesaje. Pentru a rezolva acest impediment am facut si o lista cu domeniile si adresele de email de la care se primeste in mod regulat SPAM.
  Cum se foloseste?

  Serviciul este dezvoltat pentru uz intern dar poate fi util celor care administreaza un server de email. Daca esti un simplu utilizator de email atunci recomanda-i acest site sysadminului tau! Daca va ocupati de serverul de email cititi instructiuni in sectiunea Howto.
  Cum pot contribui? Sau cum parasc pe cineva ;-) ?

  Folosind sectiunea Raportare.
  Inregistarile invalide/incorecte se pot scoate din sectinea Abuzuri.
  Ce riscuri implica acest serviciu?

  Riscul de a nu primi mailuri valide, daca apar inregistrari incorecte in listele noastre. Nu ne asumam vreo raspundere pentru eventualele prierderi provocate de folosirea acestui serviciu. Noi il punem la dispozitie gratuit "as-is", fara a va garanta sau promite nimic. Responsabilitatea de utilizare va apartine in intregime.
  http://rbl.sns.ro/
  uninvolved

 3. #3
  Incepator dominic's Avatar
  Data inscrierii
  02.2009
  Mesaje
  1

  Implicit prima solutie antispam..cea mai buna ;)

  Citat Scris Initial de Alex VEzi Mesaj
  Cu totii ne lovim de spam - acest flagel al comunicatiilor bazate pe sistemul de mesagerie electronica. Pt. combaterea lui, un prim pas este...

  Dn experienta proprie: http://spambayes.sourceforge.net/
  un serviciu filtrare email ( antispam ) este cel oferit de cei de la MessageLabs.
  http://www.messagelabs.com.ro/produse/email/anti-spam
  Serviciul a fost implementat la un prieten la birou in urma cu 2 saptamani iar din 100 spam-uri cate primea zilnic acum nu mai primeste nici macar unul
  Intrebarea mea a fost daca nu cumva sunt oprite si email-urile importante cele ce nu fac parte din categoria SPAM si se pare ca astia folosesc o tehnologie speciala Skeptic
  si nu au probleme de genul asta.
  Pe site-ul lor apar foarte multe servicii foarte interesante din punct de vedere al securitatii pe internet.
  Foarte intresat este serviciul de criptare date: e cam asa cica ai un certificat instalat pe o statie si un alt certificat pe alta statie poti comunica in
  siguranta intre cele 2 statii dar totodata cele 2 statii isi pot trimite si virusi intre ele si atunci cei de la MessageLabs au conceput o criptare canal-date intre statii si totodata si scanarea datelor trimise de la o statie la alta, super tare.
  Acum nu stiu exact daca e disponibil si pentru persoane fizice dar as fi curios ce pret are.
  Mai foloseste cineva acest serviciu?
  Ce parere aveti despre aceste servicii denumite SAAS.
  Multumesc

Bookmarks

Permisiuni Publicare

 • You Nu poti publica discutii/subiecte noi
 • You Nu poti publica mesaje/raspunsuri
 • Nu poti adauga atasamente
 • Nu poti sa-ti editezi mesajele
 •