Buna ziua
as vrea sa ma sfatuiti legat de o centrala Radiant in ce priveste functionarea ei in aceasta iarna intr-un apartament nelocuit.Am urmatoarele intrebari punctuale:
1.Este bine sa inchid cu totul centrala sau lasata totusi sa functioneze la o temperatura de 15 grade sa zicem desi nu este sigur ca termostatul mecanic (manual)declanseaza la aceasta temperatura pornirea centralei.
2.Sa inchid robinetul de apa rece care alimenteaza cu apa de la coloana de apa rece ca sa evit eventualele accidente ca inundatii sau scurgeti de apa? Este necesar sa mai inchid si alt robinet de sub centrala?
3. La ce presiune ar trebui sa lucreze centrala, acum presiune este sub 1 bar la apa rece cand nu incalzeste si in jur de 1 bar pe incalzire.Ciudat dar nu se aprinde ledul rosu care sa sugreze ca preiunea este mica.Am ramas cu presiunea asa dupa o interventie la vasul de expansiune cand imi-a crescut spre 3 presiunea si dupa interventia tehnicianului a ramas la aceasta valoare.La sfatul lui asa functioneaza dar ma tem oarecum ca e prea mica.
4.Locuinta are si in sus si jos incinte incalzite pe timp de iarna
5.In caz de avarie, ca: scaderea presiunii la apa rece sau oprirea gazului etc, cat poate sa stea pe avarie centrala,referindu-ma la zile sau saptamani, evindent ca atunci nu se incalzeste nimic, dar centrala in sine ar avea de suferit pe avarie? Ce accidente pot sa survina?
Va multumesc ptr atentie si ptr sfaturi.
Ar fi fost foarte bine ca in cartile de utilizare ale centralelor sa gasim aceste informatii